Zapékaný losos s bezlepkovým kuskusem a zeleninou
Přemýšlíte jaké dobré a chutné jídlo připravit o víkendu? Zkuste zapékaný losos s bezlepkovým kuskusem a zeleninou. Příprava je nenáročná a poměrně rychlá.
Potřebujeme:
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 2 filety z lososa
- ½ hrnku bezlepkového kuskusu
- 1 lžíci citronové šťávy
- česnek
- nasekané bylinky
- nakrájená čerstvá rajčata, paprika, cibulka (zeleninu dle chuti)
- sůl
- 3 lžičky olivového oleje
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Začneme připravovat kuskus – nasypeme do misky, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, zakápneme olivovým olejem a nakonec zalijeme vývarem. Necháme 10 – 15 minut odstát. Poté do směsi přimícháme zeleninu a bylinky a osolíme. Přendáme do vymazané zapékací misky.
Lososa osolíme, potřeme olejem a pokapeme citronovou šťávou. Dle chuti můžeme použít koření a bylinky. Rybu položíme na připravený kuskus. Misku přiklopíme a necháme čtvrt hodiny zapékat.
# SNADNÉ A CHUTNÉ BEZLEPKOVÉ VAŘENÍ
Připravujeme a vybíráme pro vás recepty bezlepkových dobrot, k jejichž přípravě nepotřebujete těžko dostupné ingredience ani velké zkušenosti. Jejich příprava je časově nenáročná a obvykle si vystačíte s tím, co máte „po ruce“. Bezlepkové recepty pro vás připravuje Patricie, která vede kurzy bezlepkové pečení v SCČR.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: rjunqueira z Pixabay