Potřebujeme:
- 8-10 ks kuřecích křidýlek
- 8-10 ks kuřecích křidýlek
- 3 ks celého pepře
- 1 ks bobkového listu
- 2 ks nového koření
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml bílého jogurtu
- 2 PL rajského protlaku
- mletý kmín dle chuti
- sůl, mletý pepř dle chuti
- kukuřičné lupínky (corn flakes) bezlepkové (!) dle potřeby
- olej dle potřeby
Postup:
Křidélka omyjte, osušte a vložte do vroucí osolené vody spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, pokrájeným česnekem a rozkrojenou cibulí. Uvařte doměkka, nechte okapat a trochu vychladnout. Jogurt našlehejte a smíchejte s protlakem, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Křidélka potřete ze všech stran jogurtovou směsí a obalte v kukuřičných lupíncích, které jste předtím trochu nadrtili. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažte maso z obou stran a ihned podávejte s pečenými bramborami nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
Tip:
Obalená křidýlka lze také usmažit v troubě. Plech s olejem nejprve nechte v troubě rozehřát, potom teprve do něj naskládejte kousky masa.
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ z Pixabay