Bezlepkové slané preclíky

Napsal/a celiacicz

6 září, 2023

Ingredience:

280 g bezlepkové mouky,
80 g másla,
1 žloutek,
25 g čerstvého droždí + ½ lžičky cukru,
sůl,
podle potřeby trochu mléka,
vejce na potření,
sezam, hrubá sůl, kmín, mák…

Postup:

V hrnku si připravíme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr, lžíci bezlepkové mouky a uděláme kvásek. Vzešlý kvásek vlijeme do mouky, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, žloutek, podle potřeby mléko, osolíme a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném vále preclíky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti.

Přejeme dobrou chuť!

Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Fotka od Manfred Richter z Pixabay