Kynuté knedlíky s jahodami

Napsal/a celiacicz

8 června, 2022

Ingredience:


300 g bezlepkové směsi,
1/8 l mléka,
1 ks vejce,
2 lžičky pískového cukru,
15 g droždí,
sůl,
cukr,
jahody,
tvaroh na strouhání,
máslo na omaštění

Postup:
Mouku dáme do mísy, osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek, přisypeme 2 lžičky pískového
cukru, přidáme rozdrobené droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme
droždí vzejít. Potom vmícháme vejce a vypracujeme hladké tužší těsto. Dáme na teplé místo
vykynout.


Z vykynutého těsta vykrajujeme stejné kousky, zploštíme je a naplníme ovocem. Uzavřeme je,
zakulatíme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout.
Vykynuté vkládáme do vařící vody spojem těsta dolů a vaříme asi 2 minuty, obrátíme je
a vaříme další asi 2 minuty.


Hotové knedlíky propíchneme vidličkou. Sypeme cukrem a strouhaným tvarohem a mastíme
rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie:  Radomír Chajda z Pixabay