Odborné články
Brčko jako potravina
Povinné označování alergenů aneb brčko jako potravina. Již 1. října 2022...
Zdražování potravin komplikuje život celiakům
Zdražování potravin, které pociťují v posledních měsících obyvatelé...
O mikrobiomu lidského těla. Střevo jako druhý mozek?
Souvislost mezi mikroby v našich střevech a imunitou....
Newsletter č. 3 projektu CD Skills
Sdílíme s Vámi nové číslo newsletteru projektu CD Skills. Text je v...
Asociace evropských společností pro celiakii (AOECS) zakládá Alianci pro bezlepkovou dietu
TISKOVÁ ZPRÁVA AOECS - 1. července 2022 AOECS transformuje svůj systém...
Vy se ptáte, my odpovídáme
Na internetu jsem se dočetla, že stopy lepku nevadí, prý se tímto...
Slovníček pro ukrajinské celiaky
Připravili jsme základní slovní zásobu - "slovníček" pro ukrajinské...
Intolerance složek potravy a alergie na ně – mýty a fakta
Souhrn Ve veřejném prostoru přibývá informací, že řada zdravotních...
Národní registr celiaků by byl přínosem pro všechny
Podle údajů ÚZIS ČR v posledních letech počet identifikovaných pacientů s...
Vegetariánství a zdraví
Obliba vegetariánství v jeho různých podobách v posledních letech...
Potraviny na pranýři
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila kontrolní...
Edukační publikace pro celiaky – Šťastný život bez lepku
Edukační publikace pro celiaky je určena všem, kteří drží bezlepkovou...