Ingredience:
4 červené řepy,
olej,
1 salátovou okurku,
400 ml kefíru nebo podmáslí,
2 lžíce čerstvého kopru,
trochu octa,
sůl,
černý pepř,
4 vejce,
čerstvé bylinky,
4 lžíce zakysané smetany.
Postup:
Řepu omyjte a dejte na plech s pečicím papírem. Zakápněte ji olejem a upečte doměkka. Vejce uvařte natvrdo a vychlaďte je, kopr nasekejte najemno. Okurku oloupejte a nastrouhejte, nebo nakrájejte na kostičky.
Řepu nechte vychladnout a oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, zbylé tři rozmixujte. Pak do základu přidejte kostičky řepy a přimíchejte kefír nebo podmáslí. Ke směsi přimíchejte okurku, nasekaný kopr a dochuťte solí, pepřem a octem. Polévku podávejte vychlazenou s rozpůleným vejcem, ozdobenou čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť.
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: congerdesign z Pixabay